lørdag den 19. oktober 2013

Rosinpletter.

Super nemme småkager pakket med rosiner og super goodieness.

Ca. 40 stk.

Dej:

  • 4 1/2 dl. mel.
  • 2 spsk. vanillesukker.
  • 1/2 tsk. bagepulver.
  • 1 dl. rosiner.
  • 150 g smør.
  • 1/2 dl. fløde
  • 1 - 2 dl. sukker til når du skal rulle/presse småkagerne.
Sådan gør du:
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen, og bland rosinerne med.
  • Skær smøret i mindre stykker, og smuldr det sammen med melet.
  • Tilsæt fløden og ælt det hele sammen til en dej (sættes nu på hvil i 1 time).
  • Dejen dele i 2 lige store dele, som begge formes til ruller der er en diameter på ca 3 cm (jo større diameter des jo større småkage og mindre mængde)
  • Skær rullerne i skiver på ca. 1/2 cm tykke.
  • Hæld sukkeret på et stykke bagepapir, læg du skåret kager på sukkeret og pres dem med fx fingerne eller rul dem med kagerulle. 
    • Husk de skal have sukker på begge sider, så pres dem kun den halve str, og når du så vender pres dem den hele ønskede str.
  • Rosinpletterne ligges på et stykke bagepapir, og bages midt i ovnen ved 200 grader (alm ovn) i ca. 7 min men kig til dem kan være de skal have længere eller kortere tid, kommer an på den valgte størrelse. 
  • Lad dem afkøle på en rist, og når de er helt afkølet kommer du med enten ned i maven eller også i en kagedåse.
Mine endte med at se sådanne her ud:




Ingen kommentarer:

Send en kommentar